Yurt Dışında Şirket Kurulumu
İngiltere'de Şirket Kurulumu


İngiltere'de Şirket Kurulumu Nedir?
İngiltere’de şirket kurulumu, yönetimi, kurumlar vergisi ve VAT beyanı,muhasebesel hizmetler bütüncül bir süreç olup, konusunda uzman kişilerin takibinde olunması gereken adımlardan oluşmaktadır.
Export Partners stratejik iş ortakları ile İngiltere’de limited şirketinizi kurun ve ihracata başlayın. Birleşik Krallık tarafından tescilli Limited şirketiniz ile ödeme almaya başlayın. İngiltere’de kayıtlı adresiniz olsun.
Hizmetlerimiz
Tüm Kuruluş İşlemleri
Londra Kayıtlı Şirket Adresi
Londra Yönetici Hizmet Adresi
Dijital Posta Yönlendirme
Wise Kurumsal Hesap
Muhasebe ve Beyan İşlemleri
Kayıtlı Adres Hizmeti
Şirket Yönetimi
UTR Aktivasyonu
D-U-N-S Numarası
VAT Numarası
EORI Numarası
Beyan Hizmetleri
Onay Beyanı
(Confirmation Statement)
İngiltere’de tüm şirketler, aktif olup olmamasından bağımsız, Şirketler Evi’ne (Companies House) her yıl Onay Beyanı vermek zorundadır. Bu beyan şirketin yapısının güncel durumunun bildirimidir. Herhangi bir değişiklik yada bir önceki beyanın sabitliği de bildirilmektedir.
Bir şirketin ilk onay beyanı genelde kuruluş tarihinden 1 yıl sonradır. Ancak şirketler bu tarihi beklemeden daha önce de şirket yapısındaki değişiklikleri bildirmek için Onay Beyanı verebilmektedir.
Şirketler Evi tarafından beyan tarihinden sonra Onay Beyanı sunulamaz. Bu durumda, Şirketler Evi, beyan sunmayan şirketleri kapatma hakkına sahiptir. Dolayısıyla, ilgili şirketin Onay Beyanı tarihi resmi portal üzerinde kontrol edilmeli ve son gönderim tarihinden önce beyan verilmelidir.
Onay Beyanı (Confirmation Statement) verilmesi için hangi bilgiler gereklidir?
Onay beyanında bulunulabilmesi için, firmanın sahip olduğu kimlik doğrulama kodu gereklidir. Bu kod olmadan, Şirketler Evi'ne onay beyanı sunulamaz.
Kurumlar Vergisi Beyanı
(Corporation Tax Return)
Şirketinizin mali yılı sona erdi ise HMRC (Birleşik Krallık Gelir ve Gümrük İdaresi)'ne elektronik olarak şirketinizin kurumlar vergisi beyanını verelim.
Kurumlar Vergisi nedir?
Kurumlar Vergisi, faal ticaret yapan her şirketin mali yılın sonunda elde ettiği net kar üzerinden hesaplanarak devlete ödediği bir vergi türüdür. Mali yıl sonunda verilir. İngiltere'de şirketlerin mali yılı sabit değildir, şirketin kuruluş tarihine göre belirlenir (Ancak şirketler isteğe bağlı olarak mali yıl tarihlerini daha sonra değiştirebilir). Mali yıl sonundan en fazla 9 ay içerisinde kurumlar vergisi beyanı verilmesi gerekmektedir.
Kurumlar Vergisi Beyanı için hangi bilgilere ihtiyaç vardır?Kurumlar Vergisi Beyanı sunabilmek için öncelikle şirketin Government Gateway hesap bilgilerine sahip olması gerekmektedir. Bu bilgilere ek olarak, şirketin kesinlikle UTR aktivasyonunu yapmış olması ve kurumlar vergisini etkinleştirmiş olması gerekmektedir. Ayrıca, vergi dönemini kapsayan tarihler için muhasebe kayıtlarının tutulmuş olması ve kar - zarar tablosunun hazırlanmış olması gerekmektedir.
Kurumlar Vergisi Beyanı sunmak zorunda mıyım?
Birleşik Krallık'ta her şirket, elde ettiği net kar üzerinden Kurumlar Vergisi ödemekle yükümlüdür. Bu nedenle, tüm şirketler mali yıl sonunda Kurumlar Vergisi Beyanı vermelidir. Eğer şirket ilgili vergi döneminde ticaret yapmamışsa, Dormant Account Beyanı verebilir.
Dormant Account Beyanı
Birleşik Krallık'ta kayıtlı bir şirket, belirli nedenlerden dolayı mali yıl boyunca gelir elde etmeyebilir. Bu tür şirketler dormant (uykuda) olarak adlandırılır ve ilgili vergi dönemi için Dormant Hesap Beyanı sunmak zorundadır.
Dormant Hesap Beyanı, bir şirketin mali yıl sonunda verilir. İngiltere'de şirketlerin mali yılı sabit olmayıp, şirketin kuruluş tarihine göre belirlenir (Ancak istenirse şirketler mali yıl tarihlerini daha sonra değiştirebilir). Mali yılın sonundan en fazla 9 ay içinde Dormant Hesap Beyanı sunulmalıdır.
Dormant Hesap Beyanı verilmemesi durumunda ne olur?
Birleşik Krallık'ta kayıtlı her şirket, mali yıl sonunda gelir elde etmişse Kurumlar Vergisi Beyanı, gelir elde etmemişse Dormant Hesap Beyanı sunmalıdır. Aksi takdirde, şirket yöneticisi beyanların sunulmaması nedeniyle para cezası ödemek zorunda kalabilir.
VAT (Value Added Tax) Beyanı
VAT (KDV) , kapsamlı evrak işleri ve doğası gereği karmaşık olması nedeniyle Birleşik Krallık'taki işletmeler için oldukça zaman alıcı olabilir. Her birinin kendine göre avantaj ve dezavantajları olan birden fazla VAT planının varlığı, her yeni ürün veya hizmetin VAT durumunun dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini gerekli kılmaktadır.
VAT'nin işlenmesinde hata yapmanın işletmeniz üzerinde çeşitli olumsuz etkileri olabilir. İlk olarak, yanlış hesaplamalar VAT'nin fazla ödenmesine neden olarak nakit akışınızı olumsuz etkileyebilir. İkinci olarak, HMRC geç yapılan başvurular veya hatalı VAT beyannameleri için önemli cezalar uygulamaktadır.
Export Partners konusunda uzman UK yerleşik partner ekibimiz, her işlem için VAT'nin doğru şekilde tahsil edilmesini, HMRC'ye doğru ödemelerin yapılmasını ve iadelerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasını sağlar.
Ayrıca gönüllü ve zorunlu VAT kaydı, cironuzun eşiğin altına düşmesi durumunda kaydın silinmesi ve sabit oranlı VAT programları hakkında da rehberlik sağlıyoruz. VAT'nin Vergiyi Dijital Hale Getirilmesi konusunda işletmenizin dijital kayıt tutma ve raporlamaya ilişkin güncel düzenlemelere uygunluğunu garanti ediyoruz.
Kapsamlı diğer VAT hizmetimiz
Gönüllü VAT kaydına ilişkin tavsiyeler
Kayıt ve kayıt silme
Kısmi muafiyet hesaplamaları
Nakit akışı için VAT ödemelerinin zamanlaması
VAT planı tavsiyesi
İthalat ve ihracat VAT'si
HMRC ile ilişkilerde destek